Ταβέρνα Akrogiali Bali
Η τοποθεσία μας στο κεντρικό λιμάνι Μπαλί

Τοποθεσία Μπαλί

Το παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο Μπαλί βρίσκεται σε ένα μεγάλο κόλπο 30km ανατολικά από το Ρέθυμνο και 43km δυτικά από το Ηράκλειο. Δίπλα από το χωριό περνάει η Εθνική Οδός Ηρακλείου - Ρεθύμνου, κάνοντας την πρόσβαση από οποιοδήποτε μέρος του νησιού πολύ εύκολη. Είναι ιδανικό για ήρεμες διακοπές, για οικογένειες και ερωτευμένα ζευγάρια. Το Μπαλί έχει τέσσερις κόλπους, στους οποίους σχηματίζονται πανέμορφες παραλίες με άμμο και πράσινα νερά.

Οι παραλίες είναι σχεδόν πάντα ήρεμες, καθώς ο προσανατολισμός τους είναι δυτικός. Όλες είναι κατάλληλες για παιδιά και καλά οργανωμένες. Επίσης, στη θάλασσα υπάρχουν αρκετές πηγές, που δροσερεύουν το νερό.

Μερικά λόγια και φωτογραφίες από το Μπαλί

Το Μπαλί είναι χτισμένο στην τοποθεσία της αρχαίας πόλης Αστάλης, η οποία ήταν λιμάνι της Αξού. Η Αστάλη είναι συνδεδεμένη με την πόλη στην οποία σταματούσε ο θρυλικός γίγαντας της Κρήτης, ο Τάλως. Γι’αυτό και τα βουνά νότια του χωριού ονομάζονται Ταλαία Όρη. Κατά την Ενετοκρατία το όνομα παραφράστηκε σε Ατάλη, όνομα που ακόμη φέρει η κοντινή Μονή του Μπαλή ή της Ατάλης. Το σημερινό του όνομα το Μπαλί το οφείλει στους Τούρκους. Balli στα Τούρκικα σημαίνει «μέλι» και η περιοχή ονομάστηκε έτσι επειδή είχε πολλά μελίσσια. Κατά μια άλλη άποψη το όνομα του ψαροχωρίου προέρχεται από την τουρκική λέξη ballik, που σημαίνει ψάρι.

Σήμερα το Μπαλί είναι ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο, με μεγάλη ποικιλία από ταβέρνες, εστιατόρια, μικρά μαγαζιά, σχολή καταδύσεων, μπαρ, discos, όπως επίσης και ιατρείο και φαρμακείο. Επίσης, λεωφορεία από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο σταματούν στο Μπαλί. Η στάση ωστόσο βρίσκεται περίπου 1km νοτιότερα.

Επίσης από το λιμάνι ξεκινούν κρουαζιέρες με καΐκι για το Ρέθυμνο, οι οποίες περνούν από μια μοναδική ακτογραμμή με πανέμορφες σπηλιές και σχηματισμούς βράχων Βασικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής αποτελούν η Μονή Ατάλης, αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη (1635) και η εκκλησία της Παναγίας της Χαρακιανής.
Ταβέρνα Akrogiali Bali

Κεντρικό λιμάνι Μπαλί, Ρέθυμνο, Κρήτη, Ελλάδα
+302834094206
+306945196727
info@akrogialibali.gr